Tips til brændeovn

5 Tips til brændeovn

Tips til brændeovn.

Der er virkelig intet noget som den knitrende lyd og den hyggelige stemning. Som det at have fyret op i hjemmets brændeovn, kan medbringe. En brændeovn kan være helt uimodståelig på kølige nætter, men desværre begår brændeovnsejere nogle gange en række fodfejl, som kunne have sikret dem mere varme og brandtid for deres penge, og som kunne have undgået en masse forurening i luften. Her er nogle tips, der kan tillade en boligejer at nyde hans eller hendes brændeovn, uden at have dårlig samvittighed.

Brug tilstrækkeligt tørt brænde

For at sikre en ren og effektiv forbrænding, er det essentielt at det træ du benytter er tilstrækkeligt tørt. Hvis dette ikke er tilfældet brænder træet ved en lavere temperatur og dette medvirker, at du får meget mindre varme ud af træet, men gør også at der skabes meget røg hvilket forurener både din brændeovn og miljøet. For at sikre dig at dit træ er tilstrækkeligt tørt kan du med fordel investere i ovntørret brænde, som er tørret til en tilstrækkelig lav fugtighedsgrad allerede inden levering.

 Vælg den rigtige type brænde

Afhængig af formålet med din brændeovn, bør du vælge den rigtige type af træ. Tunge træsorter som eg, bøg og ask brænder i lang tid og afgiver meget varme, mens de lettere træsorter, som f.eks. blandet løvtræ brænder i kortere tid, og dermed kan være mere egnet til hjem hvor brændeovnen ikke er den primære opvarmningskilde.

 Undgå at fyre med andet end brænde

Avispapir og optændingsposer kan selvfølgelig tillades. Herudover bør du som brændeovnsejer ikke benytte andet end det træ, som man har købt til formålet. Plast, blanke sider fra magasiner, spånplader, kul, husholdningsaffald eller noget som helst syntetisk bør holdes ud af ilden. Dampene fra disse materialer kan være ekstremt giftige.

 Sørg for at får at ilden får nok ilt

Hvis der ikke kommer luft/ilt nok til ilden, vil træet ryge og ikke brænde så varmt. Derfor bør du som brændeovnsejer sikre dig at både spjæld og skorsten, er fri for aske eller andre diverse genstande, som kan forhindre tilførslen af ilt. Husk at stille luftspjæld brændeovn rigtigt.

Læs meget mere om luftspjældene her

Opbevar træet rigtigt udenfor

Ideelt set bør ens brænde opbevares på et beskyttet og overdækket område uden sider, for at skabe maksimal luftcirkulation. Bunken kan desuden med fordel stables et par cm over jorden, så de nederste brændestykker ikke rådner.

 

DOWNLOAD VORES BØGER

Vi har skrevet 2 e-bøger til dig der bruger BRÆNDE og/eller træpiller og du kan downloade dem begge ganske gratis, hvis du blot udfylder denne lille kontaktformular:
RING NU

27 59 19 93

0
    0
    Din indkøbskurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop