Hvordan tørre man brænde bedst

5 tips til at fyre med lufttørret brænde.

Hvordan tørre man brænde bedst?

Hvis du køber lufttørret brænde fremfor ovntørret brænde kan der være en del penge at spare, men førend du kan få den optimale effekt for pengene kræver det, at dit brænde er tilstrækkeligt tørt. I det følgende vil der blive gennemgået 5 tips, som vil hjælpe dig til at have succes med at fyre med lufttørret brænde.

Planlæg forud

At få succes med lufttørret brænde kræver at man planlægger forud. Hvis du ønsker at bruge brændet om efteråret, bør det købes og stables allerede tidligt i foråret. Eller endnu bedre kan man købe træet et helt år før det skal bruges, for på den måde at sikre sig, at det får rigelig tid til at lufttørre fuldstændig.

 Stabel det rigtigt

Det lufttørrede træ bør optimalt set stables løst i rækker eller mønstre således, at det er muligt for luft og vind at bevæge sig ind mellem stykkerne og derved tørre træet. Meget af udtørringen foregår gennem træstykkernes ender, så sørg for at disse er fri, og f.eks. ikke står tæt op af en mur. Jo mere lufttilførsel jo mere sikker vil du være på at træet er tilstrækkeligt tørt. Af denne grund bør træet også gerne være hævet fra jorden. Dette reducerer mængden af fugt som træet opsuger fra jorden og nedsætter desuden mængden af dyr og svampe i træet.

Brug solen

Solen fungerer som en naturlig ovn til brænde. Brug solvarme til at fordampe fugten fra træet. Stabling af træ i sollys vil give træet mulighed for at tørre meget hurtigere end i et køligt skyggefuldt sted. Om vinteren og i efteråret bør brændet dog holdes overdækket, ved hjælp af enten en presenning et brændeskur eller lignende. Dette gøres for at holde regn og sne væk fra din brændestak.

Vælg en fordelagtig placering

Det kan være et krævende job at stable sit brænde ordentligt, og det er heller ikke altid sjovt at skulle gå ud i dårligt vejr for at hente nyt brænde. Vælg derfor en fornuftig placering af din brændestabel, således at du ikke behøver at flytte på det senere.

 Hav tålmodighed

I sidste ende er det vigtigste element i forhold til at få succes med lufttørret brænde at have tålmodighed, og ikke bruge træet før det er tørt nok til at brænde ordentligt. Du kan eventuelt investere i en fugtmåler, for på den måde at sikre dig at fugtigheden i træet er under 20 % før det benyttes til fyring. Nu ved du hvordan tørre man brænde bedst. Er du for sent på den i forhold til lufttørret brænde, så prøv ovntørret brænde.

Roskilde Brændesalg er forhandlere af lufttørret brænde. Et stort udvalg af kvalitets lufttørret brænde kan købes på roskildebraendesalg.dk

DOWNLOAD VORES BØGER

Vi har skrevet 2 e-bøger til dig der bruger BRÆNDE og/eller træpiller og du kan downloade dem begge ganske gratis, hvis du blot udfylder denne lille kontaktformular:
RING NU

27 59 19 93

0
    0
    Din indkøbskurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop