Brug brænde i stedet for gas og elektricitet.

Brug brænde i stedet for gas og elektricitet i dit hjem og skån miljøet

Rigtig mange mennesker bruger enten gas og elektricitet, når det kommer til at opvarme deres hjem. Dette foregår på trods af, at der er rigtig mange miljømæssige fordele at hente ved at fyre op med brænde i stedet. I den følgende artikel vil nogle af disse fordele blive ridset op.

Miljømæssige faktorer

Når det kommer til de miljømæssige faktorer i forbindelse med brug af brænde, som varmekilde i ens hjem, er der mange mennesker, som udelukkende tænker på fældning af træer, og hvordan dette må påvirke miljøet negativt. Imidlertid forholder det sig således, at der hvor træer til brændeproduktion fældes, plantes der i ligeså høj grad nye træer til at erstatte de fældede træer.

Når et træ vokser optager det CO2 fra atmosfæren, og den mængde det optager tilsvarer den mængde som træet frigiver når det brændes. Dette medvirker at fyring med træ er stort set CO2 neutralt så længe, at der hele tiden plantes nye træer og det samlede skovareal bevares.

Ved at bruge brænde som energikilde fremfor gas eller elektricitet, undgår man altså at belaste klimaet yderligere, hvilket man f.eks. gør når kulstof hentes op af jorden i form af enten kul, olie eller gas og afbrændes for at skabe energi. Det forholder sig faktisk således, at for hver ny brændeovn, der tages i brug, spares der i gennemsnit 4 tons på den årlige CO2 udledning.

For god orden skyld skal det nævnes, at selvom brænde er stort set CO2 neutralt, kan man ikke undgå en vis udledning af CO2, da man typisk bruger fossile brændstoffer som benzin, når træerne skal fældes og transporteres. Dette udgør dog kun en brøkdel af de miljømæssige omkostninger i forhold til hvis man udelukkende benyttede sig af gas og olie.

Hvis du benytter dig af brænde i stedet for gas og elektricitet, kan du altså være med til at skåne miljøet. Du kan købe dit brænde hos Roskilde Brændesalg, på deres hjemmeside wwww.roskildebraendesalg.dk eller du kan kontakte dem på telefon 40 63 73 34.

DOWNLOAD VORES BØGER

Vi har skrevet 2 e-bøger til dig der bruger BRÆNDE og/eller træpiller og du kan downloade dem begge ganske gratis, hvis du blot udfylder denne lille kontaktformular:
RING NU

27 59 19 93

0
    0
    Din indkøbskurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop