Bedste brænde til brændeovn

Din guide til bedste brænde til brændeovn du bør købe

At fyre op i brændeovnen, er en nem og hurtig måde til at skabe hygge og god stemning i hjemmet.  For den mest autentiske og visuelt fornøjelige oplevelse er færdigsavet og kløvet pejsebrænde det sikre valg. Alt pejsebrænde er dog ikke skabt lige. For at få det optimale ud af sin brændeovn, bør man tage sine behov i betragtning, før man går ud og investerer i brænde til ovnen.

Lufttørret eller ovntørret brænde?

Det første man bør overveje, før man køber brænde, er hvornår det skal anvendes. Hvis der er behov for tørt brænde til brændeovnen inden for kort tid, bør valget falde på ovntørret brænde. Det ovntørrede brænde har nemlig været igennem store tørreovne og er dermed blevet tørret ned til en tilstrækkelig lav fugtighed, således at det er fyringsklart med det samme efter levering. Hvis man er ude i god tid, kan der være penge at spare ved at købe lufttørret pejsebrænde frem for ovntørret brænde. Det lufttørrede brænde har ikke været igennem den samme tørringsproces, og der kan derfor gå et stykke tid før det er tørt nok til at putte i brændeovnen. Hvis man dog f.eks. køber det lufttørrede brænde om foråret og lader det stå hen over sommersæsonen, samt tager det med indendørs et par dage før brug, vil man være sikret tørt og billigt fyringsmateriale til brændeovnen.

Træsorter

Når du skal købe brænde vil du få mulighed for at købe flere forskellige træsorter. I denne forbindelse bør du tage formålet med din brændeovn i betragtning. Indenfor pejsebrænde findes der både såkaldte ”tunge” og ”lette” træsorter. De tunge træsorter har en højere brændværdi, og afgiver dermed mere varme i længere tid for hvert kilo du anvender. De er derfor optimale hvis din brændeovn skal fungere, som den primære varmekilde i hjemmet, og/eller den skal kunne holde varmen hen over natten. De lette træsorter har en lavere brandværdi. De brænder derfor i kortere tid, afgiver ikke helt så meget varme, som de tunge træsorter, til gengæld er de billigere. Hvis formålet med din brændeovn hovedsagelig er hyggen. Der forekommer ved at have tændt op i brændeovnen, er de lette træsorter et fremragende valg til formålet.

Eksempler på tunge træsorter som forhandles de fleste steder er: ask, eg eller bøg. De lette træsorter inkluderer blandt andet træsorter som rødel, elletræ, elm eller ahorn.

Find dit bedste brænde til brændeovn hos Roskilde Brændesalg.

Et stort udvalg af pejsebrænde kan købes hos Roskilde Brændesalg. Ved eventuelle spørgsmål kan de kontakts via mail: gert@rbsalg.dk eller på telefon 40 63 73 34.

DOWNLOAD VORES BØGER

Vi har skrevet 2 e-bøger til dig der bruger BRÆNDE og/eller træpiller og du kan downloade dem begge ganske gratis, hvis du blot udfylder denne lille kontaktformular:
RING NU

27 59 19 93

0
    0
    Din indkøbskurv
    Din kurv er tomTilbage til Shop